Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009. Esküvői ruháji

2009.11.09
Egyre nagyobb szerepet kap a divat a menyasszonyi ruhák stílusában, fazonjaiban, színeiben. A lányok szeretnek különbözni,Kép szebbek akarnak lenni, mint az addig látott menyasszonyok.  2009-ben a legmeghatározóbb vonalvezetés az A-vonal. Nem véletlen, hiszen, minél hosszabb a csípővonal, annál jobban nyújtja és csinosítja a menyasszonyt, annál tökéletesebben hangsúlyozza az alakját.

Megjelenésükben a könnyed, nőies, romantikus, elegáns, letisztult formák és rafinált szabásvonalak dominálnak. A hazai ízlésben a színes menyasszonyi ruhák, a sötét díszítésekkel kombinált fazonok még nem férnek bele, pedig rendkívül különleges hatású ruhák készültek így. Ami itthon igen kedvelt, az a kézzel varrott Swarovski ékkövekkel díszített ruhacsodák. A Kép csipkeköltemények, üveggyöngyökkel és kristálydíszekkel ékített menyasszonyi öltözetek, vagy a luxuskategóriába tartozó, valódi gyöngyökkel kivarrt, királynői pompában tündöklő szépségek.
A szokások is eltérnek a külföldi országoktól. Amerikában és Nyugat- Európában megvásárolják a menyasszonyi ruhát, nálunk inkább kölcsönzik az igényes, akár 4- 6 anyagrétegből álló, prémium minőségű öltözékeket.
Az alapos kidolgozású ruháknál például a beépített míder biztosítja a tökéletes alaktartást. Ennek eredményeképpen nem áll el a testtől a ruha, nem forog a menyasszonyon még a fergeteges tánc közepette sem, nem kell örökké igazítani, s az egész felsőtest viseli a ruha súlyát.

Díszítésük a legtöbb tervezőnél, az új trendeket követve egy-egy  Kép központban csoportosul, nem pedig elszórva az egész ruhán. Az anyagokban az igen igényes, magas színvonalú kelmék dominálnak, úgymint a taft, chiffon, selyem, organza és tüll. A mellvonalra szinte kivétel nélkül a pánt nélküli megoldások a jellemzők, s nemcsak az egyenes, hanem a szív alakban is.
A színek tekintetében elsöprő többséggel dominál az elefántcsont. Kétszer annyi menyasszonyi ruhát választhatunk ebben a színben, mint a  hagyományos fehérben. A két alapszín mellett továbbra is népszerű az ún. gold (arany) és a gyémánt- fehér.
A túldíszített, királynői ihletettségű ruhák, úgy tűnik, megszűnnek trendinek lenni az
elkövetkező évtől. Sőt, idén a hatalmas abroncsok a láthatáron sincsenek.
2009-ben a gazdagon redőzött ruhák kerültek előtérbe, amelyeken, az eddigi sok csipkével szemben a redőzöttség adja a különleges hatást. Lehengerlő fazonmegoldások, különleges anyagok, halmozott, tömör díszítések.

Ki ne játszott volna már el a gondolattal, hogy habos ruhában vonul oltár elé, mint egy igazi királynő. S amikor álomból valóság lesz, a boldog rózsaszín buborék helyét a pánik veszi át: Segítség, melyik a tökéletes ruha?

 Romantikus, vagy modern stílusban. Mielőtt elkezdenéd Kép végigjárni az esküvői ruhát kínáló üzleteket, vagy divattervezőhöz fordulnál, érdemes végig gondolni, hogy milyen is az alkatodhoz és egyéniségedhez passzoló ruha. A nagy napon különösen fontos, hogy magabiztosan minden feszélyezettség nélkül viselhesd a kiválasztott ruhát.

Nagyszoknyás ruhák-karcsú hatás. A klasszikus stílust képviselő, hosszú, bőszoknyás modellek idén is kedveltek. A szoknyarész fazonja nagyon változatos, lehet húzásokkal bővülő, trapézszabású, harang alakú, fodros, vagy alul háromszög formájú betétekkel szélesedő. A szoknya vagy ugyancsak bő tüllalsószoknya, vagy könnyű fémváz-abroncs- által tartja a kívánt formát. Az ilyen ruhák rendszerint erősen karcsúsított felsőrésszel készülnek, és gyakran vékony fémpántok- az egykori halcsont modern helyettesítői révén hozza formába viselőjüket. Sokszor tervezik fűzővel e ruhákat, így ki-ki eldöntheti, mennyire kíván rásegíteni természet adta karcsúságára. Az új trend modelljei között vannak igen dekoratív szoknyamegoldások, pl. raffolással díszítettek, aszimmetrikus fazonúak, és olyanok is, amelyeket egy-egy ponton feltűzés tesz rövidebbé. A ruhák dekoltázsa lehet többet takaró, vagy merész, ovális, szögletes vagy V alakú. A nagyszoknyás ruhák namcsak tökéletes alakúaknak valók, jól állnak körtealakúaknak, széles csípőjű, telt keblű nőknek és arányosan moletteknek is.

 Princessz szabás, hangsúly a dekoltázson. Örök divat a Kép princessz szabás azaz empire fazon. Az ilyen ruhák mell alatti szabásvonallal készülnek, fölül testhez állók, alul fokozatosan bővülnek. Ezáltal a keblekre terelik a figyelmet és ügyesen leplezik a derék, a csípő, illetve az alsótest súlytöbbletét. Az empire ruhák mellrésze készülhet akár csipkéből, vagy gyöngyökkel kivarrt anyagból is. A mellvarrás alatti rész olykor dupla rétegű, esetleg eltérő hosszúságú. Testsúlytól függetlenül mindenkinek ajánlhatók, akiknek melltől lefelé van takarni valója.

 Alakot követő fazon és sellő sziluett. Néhány éve egyre inkább hódítanak az egyszerű vonalú, alakra szabott esküvői ruhák. Egyaránt divat az erősen karcsúsított egyenes Kép szoknyarész, az enyhén szűkített fazonú, lefelé kissé bővülő, valamint a hat vagy nyolc részből szabott modell. Ez utóbbi térdig lágyan követi az alakot és onnan erősen bővül, így sellő sziluettet ad. Az ilyen ruhákban jól lehet táncolni. Az egyszerű vonalvezetésű menyasszonyi ruhák szépségéhez nagyban hozzá járulnak a különleges anyagok. Az ersősen karcsúsított, egyenes szoknyarészű modellek és a "sellő ruhák", csak vékony, arányos alakú nőknek valók. Az enyhén szűkített fazonú, lefelé kissé bővülő modellek jól állnak alacsony, és magas molett nőknek is.

 Extra vagáns változatok. Aki esküvőjén is rendhagyó öltözetre vágyik, viselhet mint nagy nadrágos együttest.  Különleges összhatást ad az elöl mini, hátul maxi hosszúságú esküvői ruha. A nadrág hívei bőszárú pantallóból Kép és míderszerű felsőrészből álló modellt, vagy karcsúsított szabású, lengő nadrágszárú overallt választhatnak.

Nemcsak fehérben! A hófehér mellett divat a vajszín, a krémszín, az ekrü és a pezsgőszín, valamint számos pasztell tónus és élénk árnyalat. Korábban főként azok a nők választottak színes ruhát, akik nem első ízben mondták ki a boldogító igent. Ma ez nemcsak rájuk jellemző, sokan első esküvőjükön viselnek színes ruhát. A pasztellek közül ajánlott a vanília sárga, a halvány rózsaszín, a vízkék, a vízzöld, a világos lila, az élénk tónusokból a tűzpiros, a borvörös, a türkiz, a napsárga, illetve az aranybarna fehérrel vagy bézzsel kombinálva. Idén gyakori, hogy egy szín rokon tónusai jelennek meg a ruhán, vagy azonos színű, többféle kelmét alkalmaznak a modellen.

 Kiegészítő tetőtől talpig. A rövid és hosszú fátylak közül a frizurád és a ruha fazonja szerint választhatsz. Persze a földet söprő fátyolhoz koszorúslányok is kellenek! Fátyol Kép helyett lehet a ruha dísze a váll- derék-, vagy csípőrészére rögzített lebegő anyag. Modern stílusú ruhákhoz kalap is illik. Dekoratív fejdísz a diadém és a hajpánt, amely a ruha anyagából készülhet. Ha hosszú a hajad, a fonott tincsekkel díszített frizurába selyemszalagokat fonathatsz. Rövid és hosszú hajban is szép a virágdísz. A parányi textíl virágokból többet a frizurádba tűzhetsz, a nagy méretű virágdíszből elegendő egy, féloldalt elhelyezve. Klasszikus esküvői kiegészítő a kesztyű, amely a ruha fazonja szerint lehet rövid, vagy hosszú. A cipő kiválasztásánál ügyelni kell arra, hogy színe egyezzen a ruháéval, vagy minél jobban megközelítse azt. Az esküvői kellékboltokban kínált textíl felsőrészű cipők esetében könnyebb a helyzet. Ha hűvösebb az idő jól jön az ujjatlan ruha fölé vehető selyem- vagy muszlinstóla, akárcsak a ruhával azonos anyagból készült boleró, vagy blézer. Nagyon elegáns a földig érő kabát amelyeket csipkéből, vagy áttetsző anyagból varrtak.

Örömanyák, tanúk, koszorúslányok. Az örömanyák alkalmi kelméből készült kosztümöt, nadrágkosztümöt vagy komplét- azonos anyagú ruha, blézer együttest viselhetnek. Számukra szinte kötelező a kalap. Aki tanúként szerepel, ne feledje, most nem ő a főszereplő, tehát ne öltözze túl a menyasszonyt. Ez vonatkozik a ruha stílusára és színére is.Kép Ha az ara egyszerű ruhát visel, a tanú se vegyen fel túl feltünő szabású modellt, és semmiképpen ne öltözzön fehérbe! Jó választás a kosztüm, a nadrágkosztüm és a sima vonalú ruha is pasztellszínben, vagy sötétebb árnyalatban. A koszorúslányok ruhája lehet a menyasszonyéval azonos fazonú vagy hasonló stílusú, de más színű pl. pasztelltónusú. Fontos, hogy ne legyen több a díszítése. Ha gyerekek a koszorúslányok, csinos nyári ruhában is foghatják a fátyol végét.

Fontos ruhaválasztási tipp Vedd figyelembe saját testmagasságodat-cipővel együtt, illetve párod magasságát, továbbá azt, hogy mit szeretnél hangsúlyozni magadon. Vedd sorra, hogy romantikus, modern, egyszerű, fiatalos, vagy vagány stílusú megjelenésre vágysz.

Kinek milyen fazon ajánlott? Körte alak: nagyszoknyás ruhák. Széles csípőjű, telt keblű nők: nagy szoknyás ruhák. Arányosan molettek, de nem alacsonyak: nagyszoknyás Kép ruhák. Alacsony és magas molett nők: enyhén szűkített fazonú, lefelé kissé bővülő modellek. Akiknek melltől lefelé takarni valójuk van: empire ruhák. Vékony, arányos alakúak: erősen karcsúsított, egyenes szoknyarészű modellek, és "sellőruhák" nagy szoknyás ruhák. Hosszú lábú nők: mini hosszúságú modellek, nadrágos együttesek.

 

A mappában található képek előnézete 2009. Esküvői ruha divat

 

 

Profilkép
Archívum

Naptár
<< Október / 2019 >>