Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009. műkörmei és testfestés

2009.11.09
 

A Pantone nemzetközi szervezet minden évben meghatározza a következő szezon vezető színeinek ajánlását. A nagy divatházak ezeknek az ajánlott színeknek a felhasználásával alakítják ki új kollekcióikat. Az idei tavaszra-nyárra az alábbi 10 élénk, életteli, kifinomult új színeket javasolják:

pantoneA divatszínek évszakról évszakra változnak.

A tavaly oly népszerű kék és lila idén tavasszal-nyáron is vezető színek maradnak, de finomításon mentek keresztül és világosabb, vidámabb tónusban kerülnek előtérbe.
Az évszaknak megfelelően hódítanak még a virágok, nyalókák, fagylaltok, pasztellek is. Sárga, narancssárga, fuchsia, türkiz.

 

A Crystal Nails új tavasz-nyári színes zseléi és porcelánjai a fenti színajánlások figyelembe vételével lettek kifejlesztve. Ráadásként a Crystal Nails hozzá tudott tenni a divatszínekhez egy további játék-lehetőséget is: 6 különböző felületi hatás (higany, pezsgő, foszforeszkáló, Brilliant, pasztell és dekor hatás) közül választhatsz. A színek használatában légy merész, trendi.

 

  műköröm TIP tavasz  műköröm TIP nyár


műköröm TIP őszAz ősz hangulatában a mélyebb, bronzos tónusok hódítanak 2009-ben.
A lényeg hogy fénylő és vadító körmöket fessünk:

– a népszerű brill aranyat bombázzuk meg egy kis sárgával
– a dögös vörösből készítsünk drámai, izzó körmöket
– menjünk el a sö­tétebb árnyalatok felé

TIP télTélen a feketét dobjuk fel ezüstös, fényes, grafitos színekkel.  Használd a Brilliant gyöngyház színeket és a klasszikus fehéret is.

Bármely évszakról is legyen szó, az idén az alapszabály: ne fogd vissza magad, használd a színeket és a különböző hatásokat.

 

Körmösök képgalériái

  

 
 A TESTFESTÉS

 ... amikor eldöntötted, hogy szeretnél egy motívumot magadra festetni és "bátorságot gyűjtöttél" - mivel gyakran úgy hiszik, mint a tetoválás, a hennafestés is fájdalmas művelet, - leülsz velem szemben. Talán látszik rajtad az aggodalmad, így megnyugtatlak: a hennafestés simogatás, kellemes művelet, mely egy hennapéppel töltött kis tölcsérrel történik, néhány perc alatt. Teljesen fájdalommentes!!!

 
 
 

Kép Az én asztalomnál kizárólag barna hennát találsz, mely az egyetlen, ami teljesen természetes, 100 %-os tisztaságú. Semmilyen bőrproblémát, allergiát nem okozhat Neked.

 
 
 

Miután megtekintetted az albumokat és kiválasztottad a mintát, a hennatölcsér segítségével felfestem a bőrödre, legyen akár a kézfejed, az ujjaid, a bokád, vagy akár a lábfejed. A festés közben kellemesen hűsítő érzésed támadhat, ez a henna egyik hatása. Miközben az általad választott motívum elkészül, kellemesen ellazulsz. Festés közben beszívod a jázmin füstölő illatát és elmerengesz, miközben egyik vonal után születik a másik. Szinte érzed az ősmúlt meséjét, hiszen a henna oly régi, ősi anyag.

 
 Elkészültünk a motívummal. Szeretnél bindit díszítésként? Rendben, tegyünk néhányat a motívum köré ebből a színes ékszerből, mely könnyedén eltávolítható a bőrről.
 
 
 

Most a hennát egy órán át hagyd rajta a bőrödön, hogy rászáradjon. A festett testrészt ne érje víz néhány órán keresztül. Vigyázz, hogy száradás közben el ne maszatolódjon, miközben boldogan mutatod családodnak és barátaidnak. Ha netán véletlenül valaki belenyúlna kíváncsiságában, gyere vissza kijavítom Neked. Érezni fogod, mikor jön el az ideje, hogy lepergesd a bőrödről, mivel megszárad és berepedezik a henna.

 

Örülök, hogy megismertethettem Veled a hennafestést. Köszönöm, hogy a Vendégem Vagy. Kívánom, hogy hozzon Neked is boldogságot, szerencsét, áldást a henna!

 

 

 AFRIKAI TESTFESTÉSZET

Lale, a szónok jelét, egy zöld levelekkel ékesített lándzsát tart a kezében, alsó ajkát pedig egy kis kerek fémlap díszíti. Dél-Etiópia legmélyén, az Omo folyó mentén található koldusszegény Duss településén 40 kecskehúst rágcsáló férfi – életkoruk szerint felsorakozva – üldögél a rekkenő hőségben. A hagyományos férfitalálkozóra mindenki magával hozta saját művészien faragott „sámliját”, hajukban dísztollak, előttük a porban kalasnyikovok hevernek. A kecskét annak a négy fiatal tiszteletére vágták le, akik mától kezdve beleszólhatnak a falut, így a faluközösség állatállományát vagy éppen a háború ügyét érintő döntésekbe.

Kép A férfitársaságban azonban mások is nagy hangon vitatkoznak a karáknál még mindig hétköznapinak számító dolgokról: a szomszédos nyangatom törzzsel folytatott összetűzésekről. Az arcukon ijesztő hegeket viselő népcsoport tagjai az Omo folyó túlpartján élnek. A két törzs egyszerre becsmérli és tart egymástól – még vízhordás vagy evezés közben is. És persze háborúban állnak egymással. Régebben lándzsákkal, ma már kalasnyikovokkal; egy ilyen korszerűnek számító lőfegyver arrafelé négy tehént ér, a fegyverkereskedők munkanélküli szudáni lázadók. A férfiak a kör közepén darabolják fel a kecskét, amelyből zöld leveleken tálalva friss darabokat tesznek az újdonsült harcosok elé, akik éppen olyan odaadóan falatoznak belőle, mint ahogy azzal pucolják fegyvereiket. A zsír nem csak nekik, de a fegyvernek is jót tesz. Dél-Etiópia szavannáin több mint húsz, jobbára ismeretlen népcsoport él 20 ezer négyzetkilométer területen. Mindannyian a hatalmas Omo-folyó közelében laknak, amely a közép-etiópiai hegyekből ered, és kisebb kanyarokkal áthalad az országon, hogy végül a kenyai határ előtt a Turkana-tóba torkolljon. A réges-régen nyugatról, a Nílus környékéről idevándorolt népcsoportok közül sokan a mai napig őrzik nyelvüket, kultúrájukat: például a surma, mursi, hamar, az ari, a kwegu, vagy a dassanech törzsek. Némely etnikai kisebbség, így a domináns umok többen vannak a becslések szerint 30 ezer lelket számláló surmáknál.
 


 
 

 

 

A mappában található képek előnézete 2009. színei és műkörömei és a testfestés,henna

 

 

Profilkép
Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>